Köksträdgården

Vad är skillnaden mellan en självplockad ruccola och en inköpt? Doften? Smaken? känslan?
Svaret är nog allt sammantaget. Det är en stor skillnad att skölja och äta nyplockade salladsblad som fått ta sin extra tid att växa, än en snabbodlad och övervattnad sallad inköpt på närmaste snabbköp. Och då har vi inte ens tagit transporttid och lagringstid i beaktande.
En del grönsaker lönar sig mer än andra och en del är lättare än andra att odla. Vad man skall fokusera på är en fråga om tid och plats. Ta del av de tips och råd som finns här, men sök gärna inspiration för vidare arbete. I en del fall får man prova sig fram innan man finner en god kombination.
En positiv bieffekt av att odla grönsakerna hemma är att barnen kan vara med hela vägen och tenderar att äta mer grönsaker om de vet vad det är och hur det hänger ihop. Se gärna Barnens rum här.

 

Inspiration